Карловски Занаятчийски Еснаф

сряда, 27 май 2015 г.


ГАЛИНА СИМЕОНОВА  

КАЛОФЕРСКА ДАНТЕЛА


Панаир на занаятите - Пловдив 2016 
          Галина Симеонова е журналист от Карлово. Брюкселската дантела е нейното завладяващо хоби. Завършва курс по Калоферска дантела през 1986 година в гр. Калофер, който е известен със своите майсторки на този вид плетиво. Тя е член на сформиралия се тогава Феникс Идея Център-София 2000 година. Целта на центъра е да запази, развие и популяризира уникалната традиция на дантелата.           
       
              Галина Симеонова споделя за себе си, че е имала шанс да се учи от най-добрите майсторки на Калоферска дантела в България - Пенка Опева, Танка Попова, а по-късно и от Христина Костова. Голяма част от изминалите 30 години посвещава на това древно изкуство. Тя е перфектционистка в работата си и успява да постигне изтънченост и изящество, финес и фееричност на моделите. Не спира да търси нови модели и идеи. Стреми се да остави нещо от себе си на по-младите поколения и наистина успява.

                "Гордея се с уменията и успехите на ученичките си в занаята-изкуство Калоферска дантела: Цветана Зелямова - майстор, Галя Симеонова, Виктория и Евгения Текилянови", споделя тя.

Галина Симеонова - младша.
     
     Майстор Галина Симеонова изработва индивидуална украса за всички традиционни български празници:      Днес мечтата й е да направи собствена галерия, за да показва своите произведения на изкуството на българските и чуждестранни гости на Карлово.

За контакти:
----------------------------------------------
Галина Симеонова
----------------------------------------------

тел.:  0898/548 115
e-mail: galina_10@abv.bg