Карловски Занаятчийски Еснаф

вторник, 22 октомври 2019 г.


П О К А Н А


за свикване на ОТЧЕТНО ОБЩО СЪБРАНИЕ на 

Сдружение "КАРЛОВСКИ ЗАНАЯТЧИЙСКИ ЕСНАФ"
УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,


Управителният съвет на Сдружение "Карловски Занаятчийски Еснаф" Ви уведомяваме, че на 25.11.2019 г., от 18.00 ч. на адрес: гр. Карлово, ул. "Граф Игнатиев" № 18, ще се проведе Отчетно общо събрание на членовете на Сдружението, при следния 

ДНЕВЕН РЕД:
  • Отчет на дейността на Сдружението за 2018 година;
  • Финансов отчет за 2018 година;
  • Освобождаване на членовете на Управителния съвет;
  • Избиране членове на нов Управителен съвет;
  • Текущи въпроси.

На събранието са поканени да присъстват всички редовни членове на Сдружението.


Председател на УС: Десислава Баракова
Членове на УС: Цвета Патева и Христо Неделев17 септември - ДЕН НА МАЛКИТЕ ЗАНАЯТЧИИ
                                                                                                                                                                    
                      Седемнадесети септември е и ден за почит на Светиците Вяра, Надежда и Любов и тяхната майка София. Този празничен ден посветихме на една прекрасна инициатива - организирахме Ден на малките занаятчии. В работилниците ни запознахме децата по интересен и достъпен за тях начин, с традиционни български занаяти - ножарство, тъкачество, бродерия, калоферска дантела, плетиво на една кука, художествена обработка на дърво, миниатюрна дърворезба и гравюра. Децата можеха да проследят какъв е пътят на вълната и нейната обработка и да опитат своята сръчност в избран от тях занаят.


                         


          В този празнично-работен за всички ни ден, за пореден път НАДЕЖДАТА, че творчеството има път и ще се поеме от младите ръце, оживя!


                       Неувереността и невярата на децата в собствените им умения, бяха изместени от ОБИЧТА на занаятчиите. С присъщото им търпение и грижовност, майсторите насърчаваха сръчността на децата и връщаха ВЯРАТА им, че могат да се справят с новото и непознатото. Някои от малките посетители идваха, опитваха с ръчичките, тръгваха си и отново се връщаха, за да продължат интересното занимание или, за да се докоснат до нов занаят. 


                  В галерията-спомен от днешния ден участват само малка част и най-малките от десетките посетители, защото когато дойдоха по-големите... ами ... ОТ РАБОТА НЯМАШЕ ВРЕМЕ ЗА СЪЗДАВАНЕ НА СПОМЕНИ. :)