Карловски Занаятчийски Еснаф

неделя, 12 юни 2016 г.


НЕВЕНА КАЛЪЧЕВА

ЦВЕТНА БРОДЕРИЯОт 1986 година Невена Калъчева проявява интерес към изработването на гоблени, а колекцията й краси всяка стена в дома й. Бродира икони, пейзажи, цветя и много други. След пенсионирането си като инженер-технолог, тя се присъединява към Карловски Занаятчийски Еснаф и започва да претворява красотата на българската шевица, на маслодайната роза и на вечния кръговрат на живота.
Колекция от картички, магнити и подаръчни торбички
       


    "За мен бродерията е изкуство и начин за разтоварване. Шевиците се творят със сърцето, те са уникално наследство, което да предадем на внуците си, мост между минало и настояще, цветната памет на народа ни", е нейното творческо верую.


За всеки от традиционните български празници тя създава специални колекции от картички, подаръчни торбички, магнити, коледни чорапчета и великденски яйца. Всички нейни творения са вдъхновяващи и неповторими, оценени в страната и чужбина.
Всеки, който се занимава с бродерия, се гордее с прозвището му "Кралското хоби". То изисква време, постоянство и прецизност като всяко едно истинско изкуство.За контакти:
---------------------------------
Невена Калъчева
---------------------------------

тел.: 0886 / 94 61 71
e-mail: n_kalacheva@abv.bg